Komentáře k příspěvku: Jana Jochová v ČRo: Nesmí být výhodnější, aby se žena do práce vrátila dřív na úkor dítěte http://www.obcinst.cz/11091/ Svoboda povznáší ducha Wed, 30 Aug 2023 18:13:28 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5.1 Od: Michal http://www.obcinst.cz/11091/comment-page-1/#comment-17653 Michal Wed, 10 May 2017 10:31:39 +0000 http://www.obcinst.cz/?p=11091#comment-17653 … možná jen referenční osoba. Třeba kultura britská nechávala děti chůvám a guvernantkám, kde rodič spíše autorita nad nimi. Navíc měli dost sourozenců, kteří tradičně na kojící matku navazovali.

Zdá se, že pro budování osobnosti funkční, což souvisí i s modifikací mozku není to jen software, je absolutní opora určující. Dána zřejmě i podvědomou vůní či pachem. To prostor bezpečí ve kterém se může rozvíjet další aniž by ohrožovalo slabé síly dítěte vyčerpáním. Je to i podvědomá komunikace další kde genetika podstatná.

Tradiční otec sice byl doma, ale dost vytížen obživou.

Dnes zřejmě mnohé jinak, matky vyčerpána fejsbukem se smrtelně nudí, s dítětem si lze snad hrát, ale to jej jako nereálné moc nebaví. Šplouchne se do něj instant, to je hned, je vyloučen podíl na životě dospělých sledováním. jistě dítě nechápe co je mrkev, ale skrze mrkev může BÝT PŘI TOM, nejen odloženo viz studie o závadnosti pohodlných postýlek snižujících intelektuální potenciál.

Zbydou rodinné tradice fungující v konstelacích, jaká matka taká Katka, kde už babička televizní divačkou hovadin jest zhovadilost dědičná, matka v situaci uvěznění nebo zábavy s kamarádkami nejvíce telefonem, stejně funguje málo, nebo šopingem. Zbývají senioři, ale ti již ztuhlí.

Jen stimulace dárky z lidí vyždímanými dříve daněmi s nutnou sustentací byrokracie je málo, moc málo.

]]>